2013.06.22.
01:16

Írta: avilagizekben

Thai zöldséges tészta

Mint főnixmadár a hamvaiból, úgy támad fel ez a blog is. Legalább is remélem :)
Az elmúlt időszak kicsit bonyodalmasra sikerült. A blog eredeti tárhelyszolgáltatója egyik napról a másikra megszűnt létezni, és ahogy ez lenni szokott, vele együtt minden cikk elszállt. Pár dolgot sikerült megmentenem a régi oldalról, többek között a receptek szövegét,de sajnos a képek mind odavesztek. Így hát, amíg újra megfőzöm és lefotózom őket, addig a legfrissebb kedvenceimet osztom meg veletek.

Az első recept egy örök klasszikus, a thai zöldséges tészta, melyet korábban már megosztottam veletek. Remélem, örömmel fogadjátok ismételten.

A receptben megadott mennyiségek két főnek elegendő finomságot tesznek ki.

thai zoldseges teszta.jpg

Hozzávalók:
egy maréknyi rizstészta, kb. 150 gr
1 kisebb fej vöröshagyma
2 duci gerezd fokhagyma
3 fej csiperke gomba
1 kisebb sárgarépa
1 kisebb cukkini
szezámolaj

A szószhoz:
1 zöldcitrom
2 ek világos szójaszósz
3 ek sötét szójaszósz
2 ek halszósz
1 ek cukor
ízlés szerint chili pehely

A tésztát leöntjük forrásban lévő sós vízzel és lefedjük. Amíg a tészta puhul elkészítjük a zöldségeket.
A hagymát megfelezzük, majd gyufaszál vastagságú félkarikákra vágjuk. A serpenyőben egy evőkanálnyi szezámolajat hevítünk, majd beledobjuk a hagymát és pár percig pirítjuk. A fokhagymát vékony szeletekre vágjuk és a hagymához adjuk.
A sárgarépát és a cukkinit gyufaszál szélességű csíkokra szeljük és félrerakjuk. A gombát megmossuk és felszeleteljük. A hozzávalókat puhulási sorrendben hozzáadjuk a hagymás alaphoz: először a sárgarépát, majd a gombát, végül pedig a cukkinit.
A keveréket pár percig pirítjuk, majd hozzáöntjük a világos és sötét szójaszószt, a halszószt és a cukrot, valamint megszórjuk a chili pehellyel és cukorral.
Beledobjuk a leszűrt rizstésztát és ráfacsarjuk a lime levét.

Szólj hozzá!

Címkék: thai vacsora zöldséges gyors ebéd

A bejegyzés trackback címe:

https://avilagizekben.blog.hu/api/trackback/id/tr295372963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása