Szintén egy korábbi receptet teszek most közzé, mely a baráti körömben hatalmas sikert aratott. Friss, hideg és csábítóan édes és krémes. Azt hiszem, ilyen a tökéletes nyári desszert.
Ebből a mennyiségből 3 pohárnyi desszert készíthető.
Hozzávalók:
250 g krémsajt (pl. Philadelphia vagy mascarpone)
100 ml habtejszín
4 ek porcukor
1 tk vanília aroma
fél citrom leve és reszelt héja
12 db vajas keksz
1 kis konzerv mandarin
A habtejszínt kemény habbá verjük és felhasználásig félrerakjuk a hűtőbe. A krémsajtot kikeverjük a porcukorral, a vanília aromával és a citromhéjjal valamint a citrom felvével. A habtejszínt finoman belekeverjük.
A kekszet összemorzsoljuk, és egyenletesen szétosztjuk a poharak aljában. Rákanalazzuk a sajtkrém felét, majd megszórjuk a mandarin szeletekkel. A maradék sajtkrémet szétosztjuk és a tetejükre halmozzuk a megmaradt mandarinnal.
Egy-két órára hűtőbe rakjuk.