2013.06.22.
18:17

Írta: avilagizekben

Görög csirke steak görög salátával és fetás öntettel

Nyár, tengerpart, hullámok... Isteni dolog egy új országot felfedezni és megmártózni a finoman sós habokban. Mivel ezt az érzést nem tudom megadni Neked, kedves olvasóm, ezért a segítek a tányérodra varázsolni a görög tengerpart felejthetetlen ízeit.

Bátran ugorj neki ennek a receptnek, akár ebédre akár vacsorára szeretnéd elkészíteni, mert egyszerű, gyors és nagyon finom ételről van szó.

A megadott hozzávalókból egy adag készíthető el. Bátran tessék felszorozni! :)

gorog csirke steak salatval fetas ontettel.jpg

Hozzávalók:
15 dkg csirkemellfilé
4 szem koktélparadicsom vagy cherry paradicsom
egy kisebb piros kaliforniai paprika fele
5-6 centiméternyi kígyóuborka
egy kis marék fekete olívabogyó
kb. 5 dkg fetasajt
2 ek. natúr zsírszegény joghurt
1 ek. víz
1 tk. fehérborecet
pár levél jégsaláta
citromlé
extra szűz olívaolaj
szárított szurokfű (oregano)
szárított bazsalikom

vegyes színesbors
pirospaprika
fahéj
őrölt gyömbér
őrölt koriandermag
fokhagyma granulátum

A csirkéhez a pácot elkészítjük. Ez eredetileg egy száraz pác, de lévén ez egy gyors étel, ezért adni fogunk hozzá citromlevet is, ami előpuhítja a húst és segít a fűszereknek mélyen a mellfilé belsejébe beszívódni.
Egy kis tk. pirospaprikát, 1 tk. fokhagyma granulátumot, 1 mk. őrölt gyömbért, 1 ek. bazsalikomot, fél ek. oreganot és 1 mk. fahéjt összekeverünk 1 ek olívaolajjal, ugyanennyi citromlével és egy csipetnyi sóval és ízlés szerinti frissen őrölt színes borssal.
Ezzel alaposan bekenegetjük a csirkemellfilét, és félre rakjuk egy kis időre.
Ezalatt elkészítjük a salátát és az öntetet. A salátához a megmosott koktélparadicsomokat negyedekbe vágjuk, a paprikát és az uborkát pedig apróra felkockázzuk. Egy salátástálba halmozzuk, és a fetasajt felét belemorzsoljuk, majd hozzáadjuk az olívabogyókat is. Megszórjuk oreganoval, bazsalikommal, sózzuk és borsozzuk, majd locsolunk rá egy kevés citromlevet és extra szűz olívaolajat. Az egészet jól összekeverjük.
Az öntethez a maradék fetát villával összetörjük, hozzáadjuk az 1 ek. vizet és fehérborecetet valamint a joghurtot, majd borsozzuk, és kóstolás után ha kell, sózzuk.
Bánjunk óvatosan a sóval, mivel rengeteg vizet képes megkötni a szervezetben!
A bepácolt mellfilét egy grillserpenyőben oldalanként kb. 5-5 perc alatt készre sütjük. A hús akkor jó, ha megnyomjuk, és kemény, ruganyos az állaga, ekkor biztosak lehetünk benne, hogy belül is kellően átsült.
A tányéron megágyazunk a görög salátának a jégsaláta levelekkel, ráhalmozzuk a salátát és a felszeletelt steaket, a tetejét pedig meglocsoljuk a fetás öntettel.

Szólj hozzá!

Címkék: saláta görög vacsora mediterrán ebéd steak

A bejegyzés trackback címe:

https://avilagizekben.blog.hu/api/trackback/id/tr395373624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása